20160603_185116_1

 

Roeping: heb jij die ook ervaren?

 

Mensen zijn al eeuwenlang op zoek naar de zin van het leven … dat is een kracht die in ons aanwezig is. We hebben een innerlijk verlangen de zin van ons bestaan te begrijpen. Waar komt dat gevoel vandaan? Wat is dat verlangen het grote geheim van ons bestaan te willen begrijpen en te doorgronden? Wat gebeurt er dat wij ineens inzicht krijgen in ons leven en er misschien geen voldaan gevoel meer bij hebben? Niet tevreden zijn? En toch durven te veranderen en de boeg van het leven om te gooien.

Het is het moment in je leven waarin je “geroepen” wordt. Het is het moment waarop jij anders gaat leven, anders gaat denken en anders gaat kijken. Bij de één gebeurt dit vroeg in zijn leven bij een ander zal het later zijn. Vaak gaat dit samen met een moment van bezinning tijdens moeilijke tijden zoals bij het plotseling overlijden van geliefde, bij ziektes of ongelukken die dodelijk of zeer ernstig zijn geweest. Zo’n situatie zorgt ervoor dat je niet meer op de automatische piloot door kunt blijven leven. Ineens ligt alles open en heb je de kans vanuit bewustzijn te kiezen voor een ander levenspad. Hoe ga je om met deze veranderde situatie? Het opent een nieuwe deur in je bestaan.

Iets in jou roept je … je roeping is duidelijk hoorbaar. Durf jij te luisteren en volmondig JA te zeggen?

Sommigen van ons hebben een doodservaring gehad; zij hebben met eigen hand de onzichtbare wereld geraakt en bij het terugkomen gevoeld dat er meer is dan alleen materie en het bestaan hier op aarde. Dit kan een waanzinnige impuls zijn tot inkeer. Bij de meesten begint er een ander leven. Door deze innige ervaring gaan ze anders denken, voelen en leven. Ze gaan een weg in die verbonden is aan wie zij werkelijk zijn als spiritueel mens.

Misschien weet je eens waar deze roeping vandaan komt maar je ervaart haar. Je hoort je innerlijke bron spreken. Het maakt niet uit, je kan JA zeggen als antwoord op je roeping!

Als het vanuit je bewustzijn wakker wordt en gaat bewegen, ga je waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe weg die bij je past. Een weg die je vervult. Je hebt dan de kans een leven te creëren dat zinvol is en een bedoeling in zijn kern draagt ook al is die misschien nog verborgen en niet zichtbaar op je pad. Je kunt zelf kiezen voor de weg die je heling en inzicht brengt en je dichter bij de kern van je bestaan laat komen.

Hierdoor groei je steeds verder en ga je bewust keuzes maken in je leven.

Eigenlijk is een roeping een uitdaging waarnaar je kunt luisteren en waarmee je je kunt verbinden met je innerlijke kern of essentie. Je laat heel bewust een oude manier van leven los en stapt op nieuwe wijze de toekomst in.

Heb jij jouw roeping ook gehoord of ervaren? Wil je het met me delen? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Wil je graag de e-zine ontvangen en daarmee op de hoogte blijven over alle activiteiten die ik geef?

Meld je dan aan via inschrijfformulier of mail je naam naar anita@anitavandeneerenbeemt.nl, je ontvangt dan eerst nog een bevestigingsmail.

Harte groet Anita Maria