20160504_215805_1

Natuur. Vind je een stadspark al een stukje natuur? Of neem je toch de auto om haar op te zoeken? Wat is zo belangrijk aan de natuur voor jou? Is het de rust, de stilte, de frisse lucht of de mooie kleuren?

Ken je de natuur ècht? Wil je haar kracht werkelijk ervaren? En voelen hoe jouw lijf afgestemd is op het ritme van de natuur? Wat de invloed van de maan op jouw lijf en gemoed is? En hoe de jaargetijden, de elementen, de bomen, bloemen en stenen jou weer in balans kunnen brengen? Durf je je ècht te verbinden met de natuur?

Als natuurcoach neem ik graag mensen mee naar buiten om ze zelf bewust te laten ervaren wat de natuur hen te bieden heeft. Als je de tijd neemt goed naar je innerlijke ritme te luisteren, kun je nieuwe ervaringen waarnemen en je meer verbonden voelen met jezelf en de wereld om je heen.

De taal die de natuur spreekt maakt deel uit van ons bestaan. Je hoeft alleen even stil te staan als de wind je raakt en te voelen wat ze doet. Of met blote voeten door het gras te lopen of in een weiland vol wilde bloemen te zitten en de warmte van de zon op je wangen te voelen. Allemaal momenten waarop je communiceert met de natuur.

Ik leer je je bewust te verbinden met de natuur en jezelf weer in balans te brengen, steviger en krachtiger te maken.

De eerste stappen in een bos zijn vaak overweldigend: je ervaart stilte en rust in je innerlijke wereld. Bomen zijn belangrijke heelmeesters die hun energie onvoorwaardelijk doorgeven. Ze helpen je met het zuiveren van je energieveld.

Het bewust fysiek aanraken van een boom kan een helende ervaring zijn. Het activeert jouw levenssappen. Het laten stromen van “gezonde sappen” of energieën in je innerlijk bestaan, biedt de mogelijkheid je dieper te verbinden met de vrije, levende energie in en om je heen.

Als je door een veld loopt dat vol staat met bloemen en de tijd neemt ze te bewonderen, kan dat voor een innerlijke ervaring zorgen waarin je je bewust wordt van de onvoorwaardelijke liefde. De bloemen met hun open hart raken jou en geven veel kracht om jou naar een andere dimensie te tillen waarin een ongelooflijk innerlijke blijdschap kan ontstaan. Er zou zomaar een regenboog vanuit je hart omhoog kunnen komen!

Wandelen in de natuur is een ervaring die je bewustzijn van de natuurkrachten kan versterken. Als een draad door je eigen levensverhaal geeft de natuur je inspiratie, inzicht, rust en stilte. De magische wereld van de natuur zorgt voor transformatie en heling. En leert je zowel los te laten als te verbinden. Natuur geeft je antwoord op levensvragen.

Wil je bewuster met de natuur kunnen communiceren probeer dan zelf alvast het volgende:

Ga met je gezicht in de zon staan, je ogen gesloten. Benen ietsjes uit elkaar en let erop dat je je knieën een klein beetje gebogen hebt. Voel hoe de aarde je voeten draagt. Adem dan drie keer langzaam in en uit. Laat de zonnestralen je gezicht en hele lijf raken, je verwarmen en voeden. Hiermee activeer je je essentie, je innerlijke kracht en zal je vrije levende energie een impuls krijgen waardoor jij in je kracht komt te staan.

En? Ben je geïnspireerd om hier actief mee aan de slag te gaan? Je bent van harte welkom deel te nemen aan één van mijn activiteiten.

Kijk op www.anitavandeneerenbeemt.nl/aanbod

Ik vind het fijn als je hieronder je ervaringen wil delen en ik hoop je snel te ontmoeten,

 

Hartegroet van Anita Maria.