carcegna-groep-111

Vermoeidheid, een stijl van leven?

 

We zijn allemaal weleens moe maar dat gaat meestal na één nacht uitrusten wel weer over. Maar wat als dat niet zo is en jij in een situatie verkeert waarin je constant moe bent? Chronisch moe?

Je beseft dan pas wat een groot geschenk het is jezelf fit en energievol te voelen. Om jezelf in je kracht te ervaren. Dat je alles aankunt en niets je teveel is. Een heerlijk gevoel. Stralend door het leven met volle zeilen vooruit.

Vreselijk als je merkt dat dat niet meer zo is. De overvolle agenda, het drukke bestaan, constant veel mensen om je heen, je bent nooit even in de stilte waardoor de chaos in jezelf steeds groter wordt. Het is steeds moeilijker om echt uit te rusten en jezelf weer fit te voelen. Veel stress en waarschijnlijk ontstaat er ook slapeloosheid …

De dag is dan te lang en jouw verlangen naar rust wordt steeds groter. Heel herkenbaar voor velen.

Steeds vaker kom ik mensen tegen die het moeilijk vinden echt tijd voor zichzelf vrij te maken. Sterker nog, ze blijven meestal in het drukke bestaan meedraaien tot ze te maken krijgen met een burn-out. Waarom doen ze dat? Het is een herkenbaar patroon waar we allemaal in zitten. We voeren een leven dat gebaseerd is op werk, familie en vrienden daarbij komen je zorgen over een hypotheek, (nieuwe) baan, verhuizen, een andere auto, investeren in je toekomst, je pensioen waarborgen etc … Een enorme verantwoordelijkheid; de vele zorgen om iedere maand weer alles rond te hebben kunnen je totaal uitputten. Dit alles vreet energie. Dit overleven om een “ goed leven “ te kunnen leiden met alle zorgen vandien voert de boventoon en er is geen energie meer over om te veranderen. Een neerwaartse spiraal.

Het is moeilijk je hieruit los te maken en kritisch te durven kijken naar je leven en voor jezelf te bepalen wat jouw normen en waarden zijn en waar werkelijk jouw grenzen. Wat wil je met je leven? Het is echt mogelijk jezelf niet langer uit te putten en iedere dag weer stralend te beginnen (en eindigen). Kun jij de moed opbrengen van een afstand naar jezelf te kijken en ook daadwerkelijk de dingen gaan veranderen die je niet meer vindt passen of die veel energie kosten en weinig bijdragen aan een stralend leven? Dat hoef je niet alleen te doen: ik help je daar graag mee.

Het is hoog tijd de eerste stappen te zetten naar een stralend leven. In april 2017 organiseer ik een Paasretraite in Noord-Italië. Door te reizen neem je afstand van je dagelijkse leven en creëer je ruimte voor jezelf. Een onbekende plek of land inspireert en geeft nieuwe energie. Het versterkt je innerlijke kracht en nodigt je uit te transformeren naar meer rust en vrede. Daardoor word je je meer bewust van jezelf, van je wensen en wat goed bij je past en zul je je vitaler gaan voelen.

Wil je meer weten over deze Paasretraite, lees dan verder op mijn website:www.anitavandeneerenbeemt.nl/reizen

Heb jij al bedacht hoe jij jouw leven wil leven: uitgeput of stralend? Wat is het je waard en hoe ga je dan transformeren wat je niet meer wil?

Wil je graag gelijk aan de slag kijk dan even naar mijn blog over 11 tips voor een stralend leven. Dit kan je inspireren om een stralende start te maken.  Als je het gevoel hebt dat je meer ondersteuning nodig hebt, vraag om hulp en ga mee met de eerstvolgende retraite!

Ik vind het fijn als je wil reageren en laat weten hoe het met jou gaat en of het lukt om echt te stralen…

Aanmelden voor de gratis inspirerende e-zine? doe het nu via het inschrijfformulier op: http://mariaessence.nl/blog

 

Hartegroet van Anita Maria.