Homeopathie, de helende kracht van de natuur

 
Basis cursus 1e hulp, leer jezelf helen met homeopathie

Drie daagse retreat homeopathie in acute situaties 6 – 8 november 2020

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest hoe homeopathie werkt en zou jij er meer van willen weten? Ben jij een moeder of verzorgende die graag acute situaties met homeopathie wil verzorgen? Of ben jij een therapeut die graag homeopathie 1e hulp als aanvulling wil hebben in de praktijk?

Leer jezelf dan helen met homeopathie…

Een acute situatie is vaak een stressvol moment waarin we graag snel wat willen doen. Of het nu gaat om buikpijn, griep met koorts, last van je spieren na inspanning, tandpijn, huid verbranding, heimwee, kneuzingen of een wond, het is heel fijn om in zo’n situatie direct iets voor iemand te kunnen betekenen.

Je leert in deze cursus om te gaan met (een groot deel van de) 31 homeopathische middelen uit de 1e hulp doos voor acute situaties, zodat je precies weet hoe en wanneer je ze kan gebruiken. Je zult na de cursus een goed beeld hebben wat klassieke homeopathie inhoud, hoe het werkt en waarom het werkt.

Na inschrijving ontvang je een 1e hulp doos met 31 Ch30 homeopathische middelen en een zeer praktisch en makkelijk boekje dat we gebruiken bij deze doos. Hiermee krijg je meer inzicht en vertrouwen in homeopathie.

Het is geen cursus waarin wij de eerste hulp bij ongelukken leren, er worden dus geen handelingen verricht. Het is echt puur vanuit de klassieke homeopathie.

De drie daagse cursus wordt gegeven door Anita Maria van den Eerenbeemt, 19 jaar werkzaam als klassiek homeopaat in Amsterdam en Annelies Hollander die met haar organisatorische vaardigheden deze retreat begeleidt.

Wat is homeopathie nou precies?  

Homeopathie is een holistische geneeskunst, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een mens kwalen krijgen of ziek worden. Het belang is dan ook om het evenwicht te herstellen.

Homeopathische middelen zijn mild, veilig en onschadelijk voor de mens. Ze vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest. Daarmee is homeopathie een zeer duurzame en natuurlijke geneeskunst die goed is voor mens, dier en milieu.

Voor wie?

Voor ieder die zichzelf of anderen graag op een meer natuurlijke en duurzame wijze wil behandelen, van jong tot oud. Je hoeft geen kennis te hebben van homeopathie, iedereen kan meedoen.

Wat gaan we leren?

 • Wat is klassieke homeopathie en hoe werkt het?
 • Hoe werken de verschillende potenties en hoe maak je daar gebruik van?
 • We behandelen een groot deel van de homeopathische middelen uit de 1e hulp doos
 • Je leert hoe je een middel kunt opzoeken, klaar maken en innemen
 • Wat acute situaties zijn en hoe je die goed kunt behandelen
 • Wat een ziekte is en hoe je daarmee om kunt gaan
 • Hoe je met homeopathie het immuunsysteem kunt ondersteunen, waardoor je weerbaarder wordt (dit is vooral in deze tijd zeer relevant)

Met deze informatie kun je eenvoudige acute situaties behandelen zoals:

 • Griep, verkoudheden en diarree
 • Misselijkheid, buikkrampen en overgeven
 • Wonden verzorgen
 • Wespensteken, flauwvallen en reisziekte
 • Ondersteuning bij tandarts bezoek
 • Heimwee, slapeloosheid en meer

 

Covid proof

Deze retreat zal covid proof zijn, d.m.v. het gebruik van 1-persoonskamers en in de cursusruimte voldoende afstand van elkaar te houden.

Mochten er voor het weekend maatregelen worden opgelegd door de overheid waardoor het retreat niet door kan gaan, dan krijg je een voucher en wordt het retreat verplaatst.

Sluit zelf een reis/annuleringsverzekering af voor andere calamiteiten.

 

Praktische Informatie

Locatie en bereikbaarheid

Wij verblijven middenin de prachtige bossen en heide omgeving op de Hoorneboegse Heide, in Hilversum. Het Heihuis waar wij logeren staat op het terrein van De Hoorneboeg.

Adres
De Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum

Kijk ook op: https://www.dehoorneboeg.nl/contact/

Auto
De Hoorneboeg is bereikbaar vanaf de Utrechtseweg (N 417) tussen Hilversum en Hollandse Rading. Volg vanaf hier een aantal honderd meter de Hoorneboeglaan. Via deze smalle weg langs de heide bereik je uiteindelijk De Hoorneboeg.

Openbaar vervoer
Aan het begin van de Hoorneboeglaan is een bushalte van Connexxion. Vanaf hier is het een mooie wandeling van circa 10 minuten tot het landgoed. Vanaf het NS Station Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar kunt huren.

Data, tijden en verzorging

Check in: vrijdag 6 november om 14 uur

Afsluiting: zondag 8 november om 17.30 uur

De inwendige mens: op vrijdag dineren wij samen, op zaterdag zijn alle maaltijden geregeld en op zondag sluiten wij vóór het diner af.

De vegetarische en biologische maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner) zullen worden geserveerd in Bij De Tuinman. Als het even kan, halen zij groenten, kruiden en fruit uit hun eigen moestuin.

 

Investering

Jouw Investering voor deze geheel verzorgde 3-daagse retreat op basis van een

1-persoonskamer is: 795 euro per persoon inclusief btw

Je ontvangt hiervoor:

 • 3-daagse cursus + homeopathische middelen doos met 31 middelen en een handig boekje
 • 2 overnachtingen op basis van een 1 persoonskamer (de 5 kamers in het Heihuis delen sanitair, de overige kamers hebben een eigen badkamers)
 • 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
 • Koffie, thee, water en sap tijdens alle dagen met kleine versnaperingen tussendoor
 • Bijzondere verrassingselementen tijdens het weekend

 

Het is ook mogelijk op met 2 bekenden op een tweepersoonskamer te verblijven. In dat geval bedraagt de investering: 695 euro per persoon inclusief btw

Wil je liever thuis overnachten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden en kosten te bespreken.

Optioneel en voor eigen rekening

 • Extra consumpties (tijdens het weekend zijn koffie, thee, water en sap inbegrepen plus voor wie wil een alcoholische versnapering tijdens het diner).
 • Vervoer naar/van De Hoorneboeg

 

Contact en aanmelden

Voor vragen en  om je aan te melden kun je contact opnemen met Annelies: via

T +31 6 1082 1361      M info@art2arrange.nl

Daarnaast vind je meer informatie over het werk van Anita Maria via haar website: www.mariaessence.nl

 

Harte groet Anita Maria en Annelies!