‘Eclips van de eeuw’ 

en haar betekenis in deze tijdeclipse-1944976_1280

 

Deze afgelopen zomer was het een zeer bewogen tijd waarin meerdere kosmische gebeurtenissen elkaar opvolgden: eerst op 7 augustus de volle-maan-eclips en daarna op 21 augustus de zonne-eclips.

De stuwende, helende en transformerende krachten die hierdoor vrijkomen vanuit de kosmos, hebben grote invloed op ons leven hier op aarde. Ongelooflijk hoe wij verbonden zijn met de kosmos en hoeveel impact het kan hebben op ons mensenleven.

Ik ben de laatste tijd vaak gebeld door mensen. Zij ervaren in deze tijd sterk het gevoel van disbalans en onbegrip in hun innerlijk bestaan.Een chaotisch gevoel waarin alle houvast verdwenen is. Dit is voor mij een rede geweest om te besluiten er een blog over te schrijven.

De volle-maan-eclips is het afsluiten van een periode waarin veel doorgeworsteld is. Een deur die gesloten werd zodat een nieuwe deur geopend kon worden. We hebben oude gewoontes losgelaten, ons leefpatroon verbeterd, onze verhouding tot de omgeving in discussie gebracht en zo goed mogelijk aangepast. We hebben een dieper bewustzijn ontwikkeld en willen met meer verantwoordelijkheid omgaan met onze onszelf en de omgeving.“Ik wil”, “ik voel” en “ik mag” zijn zinnen die ons zichtbaar maken. De weg naar bewustwording is niet altijd makkelijk en schept vaak verwarring en onbegrip doordat het ook het aansterken van je ego betekent. Het maakt wakker maar ook voedt het je “ ik”. De bedoeling is nu je ego weer verder op te voeden en ruimte te scheppen voor “het nieuwe” dat in aantocht is. We hebben een grote innerlijke schoonmaak kunnen houden.Nu kun je de kracht van het nieuwe gaan ervaren. Een vruchtbare tijd is aangebroken.

De energetische deur die dicht ging op 7 augustus 2017, heeft de ruimte gegeven om een nieuwe deur te openen op 21 augustus 2017. Dit brengt energie van vernieuwing, kracht en moed met zich mee. Er moet nog veel getransformeerd worden maar we zijn op weg. Je zult merken dat je langzaam maar zeker nieuwe gedachtes vormt en meer verbonden met je innerlijke weten, voelen en willen bent. Het is de bedoeling dat je durft los te laten en niet meer vanuit oude patronen en angsten leeft maar juist durft te gaan staan vanuit jouw innerlijke verbinding. Een nieuwe houding die meer vanuit de kracht van het hart beweegt. Het denken zal steeds meer gevoed worden door je hart en zo ook het willen. Een nieuw licht is in je geboren, de verbinding is nog broos maar zal met de tijd groeien.

Bewustzijn is een kracht die nodig is om een volgende stap te kunnen maken. Het is fijn te merken dat je bewust kiest voor een stralend leven, dat je meer respect hebt gekregen voor de dierenwereld met onlosmakelijk daaraan verbonden het plantenrijk. Dat je meer zorg en bewustzijn hebt gekregen voor het milieu en aandacht voor duurzaamheid.

Je bewustzijnsziel is wakker, je wordt gevoeliger en bent daardoor meer in verbondenheid met jezelf, met anderen en met al wat leeft. Dat is de echte vooruitgang: niet rijker in materie maar rijker in bewustzijn.

Als mens en mensheid maken we deel uit van een ongelooflijk prachtig kosmisch plan. De esoterische kant belicht en spreekt over een bron waaruit een grote scheppende kracht voort vloeit waar we allemaal, al wat leeft hier op aarde en in de onzichtbare wereld, mee verbonden zijn. Het ontwikkelen van je bewustzijns”ziel” is een belangrijke stap. Het geeft je de mogelijkheid vanuit innerlijke weten de verbinding met de samenleving in harmonie te ervaren en met respect en saamhorigheid met elkaar te leven.

De nieuwe deur die geopend is, biedt je de mogelijkheid bewust daar aan te gaan werken.Dit zal een gevoel van innerlijke vrijheid geven. Je verbindt je met je kern waardoor die de kracht krijgt het innerlijke licht te dragen waarin stilte en vrede kunnen bloeien. Er zullen in deze tijd van veranderingen kleine en grote gebeurtenissen gebeuren. Op persoonlijk vlak kan het gevoel dat het “niet klopt” groeien. Je kunt in nieuwe situaties terecht komen waarin er beslissingen, confrontaties, leren loslaten, verbreken van relaties, ander werk zoeken, zonder werk zijn, geen geld meer hebben en nog veel meer nodig is je wakker te laten worden in deze nieuwe energie. Dat schept verwarring, verdriet en een gevoel van onmacht. Het kan lijken dat je niets meer kunt beheersen of controleren, je hebt het gevoel alles verloren te hebben. Durf te zijn en heb de moed die sprong in het diepe te wagen. Beschouw het als een uitnodiging meer naar binnen te gaan om innerlijke verbinding tot stand te brengen. Door je tranen en verdriet heen vind je je innerlijke stilte die je helpt te voelen wat je echt nodig hebt. Ook op wereldniveau wankelt het aan alle kanten: enorme volksverhuizingen, opkomst van rechts-radicale politieke partijen, terroristische aanslagen, oorlogsdreigingen.

Wees niet bang of angstig voor verandering, probeer steeds weer terug te keren in jezelf in je stilte en van daaruit te begrijpen en te voelen wat er allemaal gebeurt. En langzaam zal het innerlijke licht groeien en je leiden door deze nieuwe tijd heen. De stilte zal ook het moment zijn waarop jij weer je innerlijk stem kunt horen. Die dierbare begeleider in je leven. Vind het vertrouwen en bouw erop. Dan kan je leven weer gaan stralen vanuit een nieuwe, veel diepere verbinding.

Mijn wens is om het licht in ieders zijn hart te zien schijnen, om samen in verbondenheid te zorgen voor een wereld vol vrede en zo bewust te worden dat onze planeet een levend organisme is waar wij op mogen leven. In samenwerking met de onzichtbare wereld vormen wij een prachtig geheel.

 

Maria Essence Eclips

Voor deze roerige tijd heb ik een nieuwe essence aan het licht gebracht: Eclips. Deze essence is speciaal gemaakt met de energie van de zonne-eclips. Deze hoge, krachtige energie maakt transformatie mogelijk, de kracht van verbinding en de innerlijke capaciteit om je eigen schaduwkanten te kunnen belichten. Een eclips waarin het mannelijke -de zon- en het vrouwelijke -de maan- in korte tijd 2 minuten en 40 seconden een waanzinnige uitwisseling hebben gehad van hun energie. Je kunt spreken over dualiteiten: man-vrouw, het levende duo in ons dat meer balans zoekt zodat we niet meer van het een in het ander schieten maar juist de kracht vinden om in het midden van beide te kunnen staan. Ze samen te integreren in ons wezen. Deze essence is speciaal voor diegenen die ondersteuning nodig hebben in deze specifieke tijd waarin ze graag hun bewustzijn willen vergroten, hun ego willen opvoeden en het innerlijke licht willen leren dragen.

Mocht je meer willen weten of mee willen doen met de volgende cursus kijk voor meer informatie op www.anitavandeneerenbeemt.nl/aanbod

Je bent van harte welkom!

Anita Maria