Liefde … universele liefde of aardse verliefdheid?

 

Universele of pure liefde is een levende vorm van vibratie of energie. Zij ontstaat vanuit het grote licht gevoed door het hart van het universum. Zij leeft in al wat leeft. Zij draagt een goddelijke kern die in ieder van ons tot uiting kan komen.

Zij zorgt ervoor dat deze hoge, zuivere energie die wij universele liefdesenergie noemen een helende kracht is in ons dagelijks leven.

Geboren uit de goddelijke bron en verbonden op aarde vindt zij haar plek door het uitstralen van haar trilling diep in ons hart. In vrijheid stroomt zij en straalt zij uit. In onvoorwaardelijke liefde raakt zij je aan en haar helende energie dringt diep tot ons door. Het is een bijzondere kracht die wij tot onze beschikking hebben. Zij stroomt en straalt vanuit een onuitputtelijk bron naar ons toe en activeert een bijzonder gevoel in ons bestaan. Wij zijn allemaal op zoek naar deze dimensie maar hoe ontvangen wij dat? En lukt ons dat? Herkennen wij deze energie? En hoe gaan we daarmee om?

 

Als ik terug kijk naar mijn levensverhaal herken ik mijn eerste verliefdheid als een ongelooflijk mooie tijd. De wereld leek wel op zijn kop te staan en niets zou dit ooit kunnen stoppen. Een geweldig gevoel dat je voor iemand anders belangrijk bent en iets speciaals betekent. Je gaat soms door ups en downs maar je hart blijft vreugde voelen en is verliefd. Af en toe een beetje verblind ga je door het leven heen maar de roze wolk doet wonderen en laat je vooral alle regenbogen zien.

Dit heeft mij wel aan het denken gezet. De vraag is: wat is liefde en wat is verliefdheid? Is dit verschillend of zijn ze hetzelfde?

Verliefd worden op iemand is een beweging van de aantrekkingskracht tussen twee personen. Hun verbinding kan van hart tot hart zijn, zeker wanneer de passie er is. Daarna kan dit gevoel veranderen en wordt het meer van hoofd tot hoofd, je gaat anders met elkaar om en de verliefdheid vol passie maakt plaats voor een diepe vriendschap waarmee je verder leeft waarmee je een leven opbouwt.

Dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn maar diegenen die dit ervaren, zullen het herkennen.

Verliefd zijn is meer een aardse weg om elkaar in dit leven te ontmoeten. Het kan het stille begin zijn waarin liefde zich kan manifesteren. Een zaad van verliefdheid kan de wortels bieden aan de liefde, zij kan groeien en bloeien tot een prachtige bloem. Met een eigen geur, kleur en vorm. Vrij en stralend.

Het is daar waar het hart doordrongen wordt van zuivere en pure universele liefde.

Innerlijk herken je het meteen en weet je zelf hoe je je moet voeden. Daarna heb je de luxe keuze om deze goddelijke en scheppende energie onvoorwaardelijk aan anderen door te geven.

Je straalt het met gemak uit door je eigen glimlach weg te geven of simpelweg deel je het met anderen als troost of je laat ermee voelen dat je er voor iemand bent. De universele liefde werkt als helende en verbindende energie.

Het is een kunst om verliefdheid te leren herkennen en haar te laten groeien in vrijheid. Daarmee wordt het pure, universele liefde. Dan ontstaat er tussen twee personen een totaal andere manier om met elkaar om te gaan; het is de plek waarin je beiden kunt groeien en bloeien in het leven en elkaar waardeert en respecteert.

Een verliefdheid neemt veel van de ander en de verwachtingen zijn hoog, als je dit kan overstijgen ontstaat er meer respect, compassie en liefde.

Universele liefde is niet alleen wat je deelt met een ander, het is vooral voeding voor jezelf en daarmee voor de wereld. Het is een waardevolle en hoge trilling.

Bij ziekte kan het een bron van troost zijn maar ook de kracht zijn om te kunnen genezen. Het vertrouwen geven om in liefde jezelf te zien staan en met totale overgave aan te gaan wat je ook kiest.

Doe het vanuit verbondenheid met de universele liefde, troost jezelf daardoor zal het genezend en helend werken op jou als mens. Dan ben je niet afhankelijk van verliefdheid, je bent vrij met een hart vol liefde.

Wen eraan om jezelf tijd te geven, mediteer vanuit verbondenheid, laat de liefdes energie door je heen gaan en zorg dat je licht en liefde kunt voelen in je hart.

Dit is het moment om je ogen te sluiten en te voelen wat er in je hart gebeurt. Lukt dit niet in een keer probeer dan eens het Maria Essence spray flesje Pure Love samen met de edelsteen kan dit moment bekrachtigen en zegenen.

 

Zoek naar die innerlijke verbinding die jij hebt met universele liefde. Wil je hulp of begeleiding? Kom mee op reis of doe mee met een van mijn workshops. Samen verbinden zorgt voor een krachtige cirkel waarin de universele energie vrijuit kan stromen en voeden.

Maria Essence staat voor een liefdevol en een stralend bestaan!

 

Hartegroet van Anita Maria