Alchemie als levenskunst

 Taal kan inspireren tot inzicht en helpen een diepere betekenis te vinden. Zelf ervaar ik het altijd als een magisch moment waarin een deur geopend wordt die magie kan laten stromen zodat ik een hogere dimensie ervaar van de mystieke wereld.

Alchemie is in het Nederlands een bijzonder en hoogwaardig woord. Het is samengesteld uit twee woorden en is drager van twee grote universele krachten.

Als we het woord goed observeren dan herkennen we: Al en Chemie, samen AlChemie.“Al “ staat voor het grote geheel, het levende element dat niet echt zichtbaar is maar die kracht is vooral voelbaar in de wereld. Het wordt ook wel de scheppende spirituele kracht genoemd. De grote onuitputtelijke bron van stromende liefde waarin de mogelijkheid geschept wordt om daarin iets te kunnen transformeren; klaar om samen te smelten met materie en als een alchemistisch proces iets nieuws te laten ontstaan.

“Chemie“ is de wetenschap van het veranderen van stoffen. De fysieke wetenschap houdt zich bezig met de samenstelling en eigenschappen van de elementen. Het is de kunst van het oplossen en ontbindingen. De materie die de kans krijgt om te transformeren naar een nieuwe staat van zijn.

Alchemie is het grote proces van transformatie: de omvorming van zware materie in goud. Het is een metafoor voor het bewuster worden van jezelf, het (h)erkennen van je innerlijke krachten, je grenzen maar ook je valkuilen. Het is het transformeren van zware, onvrije energie in lichte en vrije energie. Het is het proces van het terugvinden van het goud in jezelf.

In het dagelijks leven heb je meestal te maken met de gedomesticeerde energie: de gedragsregels, normen en waarden van de maatschappij. Maar de mens is meer: er is ook nog een andere kant die van de vrij stromende energie. Waarin je hart kunt open, je durven verwonderen als een kind, je volledig levend en vrij voelen en het laten stromen van je innerlijke kracht en wijsheid.Door je te verbinden met de natuur die alle elementen in zich draagt zoals de sterren, water, lucht, aarde en vuur kun je die kwaliteiten in jezelf laten ontstaan en tot bloei brengen.

Het gaat erom dat je je bewust wordt van deze verschillende kwaliteiten in jou en dat je als een alchemist deze kan verbinden en transformeren om werkelijk tot volle ontplooiing te kunnen bloeien.De vrije levende energie voelt als een diepe aanraking van je essentie. Het is de zuivere, onvoorwaardelijke verbinding vanuit je hart. Het is lichte en pure energie die in en om ons heen leeft: in ieder levend wezen. Ongeremd en vol vreugde. Het voed je en nodigt je uit je volle potentieel te gaan gebruiken.Het groeien en het transformeren naar spirituele zelfrealisatie om stralend in de wereld te staan.Mensen die de kracht van hun vrije levende energie en de kracht van de natuur herkennen, leven met respect voor zichzelf,hun medemens en de natuur. Deze mensen maken het verschil in de wereld en in deze samenleving.

 

Wil je meer weten en zelf ervaren kom dan naar de gratis training, in Amsterdam.

Ik organiseer regelmatig gratis bijeenkomsten, lees verder op de website.

 

Herken jij de alchemist in jezelf?

Ik zou het erg leuk vinden om te horen hoe dat bij jou is.

Geef hieronder je reactie..